RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Зерно просто згниє у сховищах: у Німеччині вимагають від Росії терміново деблокувати порти України

Блокада морського експорту зерна з України стала проблемою міжнародного рівня і вже потребує міжнародного втручання. Німецькі депутати з групи ХДС/ХСС закликали НАТО, ЄС та уряд Німеччини посилити тиск на логістичні можливості РФ для розблокування українських портів.

Про це заявив депутат німецького Бундестагу, речник парламентської групи ХДС/ХСС з питань міжнародної політики Юрген Харт, пише Guildhall.

Він наголосив, що війна, розв'язана Володимиром Путіним та блокада українських портів – трагедія не лише для України, а й для всього світу.

"Я щиро сподіваюся, що країни, що розвиваються, які досі утримувалися від резолюцій (резолюцій ООН – ред.) проти російської агресії або навіть підтримували Росію на голосуваннях, визнають війну РФ проти України, і як ми бачимо, війну з підриву засобів до існування власних народів таких країн", - зазначив він.

За словами Юргена Харта, НАТО, ЄС та федеральний уряд Німеччини повинні встановити ціну за блокаду Росією української продукції та посилити тиск на російські логістичні можливості РФ, доки українська торгівля не буде розблокована.

"Поки це не досягнуто, міжнародне співтовариство має знайти спосіб експортувати українське зерно залізницею, вантажівками або вдатися до будь-яких інших рішень, щоб зерно просто не згнило у сховищах", - закликав він.

Раніше "Апостроф" розповідав, які країни можуть купити у Росії вкрадене нею в Україні зерно.