RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Як окупанти крадуть українське зерно: детальні супутникові фото

Російські окупанти продовжують масштабну крадіжку зерна в Україні, що підтверджується новими супутниковими фото порту в окупованому Севастополі.

Нові зображення від Maxar Technologies публікує CNN.

На фото, датованих 19 та 21 травня, видно кораблі - "Матрос Позинич" та "Матрос Кішка" - у трюми яких зсипається зерно. Обидва кораблі вже покинули порт. Згідно з сайтом відстеження судів MarineTraffic.com: "Матрос Позинич" прямує в Бейрут, а "Матрос Кішка" все ще перебуває в Чорному морі.

Наголошується, що важко сказати, напевно, чи вантажать судна вкраденим українським зерном, але окупований Росією Крим сам виробляє мало зерна, на відміну від багатих сільськогосподарськими угіддями Херсонської та Запорізької областей.

За даними українських офіційних осіб, російські війська на окупованих територіях спустошили кілька сховищ та вивезли зерно на південь.

Раніше цього місяця "Матрос Позинич" також завантажив зерно та відплив із Чорного моря до Середземного. Спочатку він прямував зі своїм вантажем до Єгипту, але йому відмовили у виїзді з Олександрії. Судну також заборонили в'їзд до Бейрута і в результаті воно пришвартувалося в Латакії в Сирії, де Росія роками підтримувала режим Башара Асада.

Раніше "Апостроф" писав, що крадене росіянами українське зерно можуть придбати навіть попри заклики МЗС України не йти на подібні угоди. Заплатити РФ за зерно можуть Лівія чи Сирія.