RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Україна обмежила дії кораблів РФ у Чорному морі: дані розвідки

Після того, як українські військові знищили флагман Чорноморського флоту РФ крейсер "Москва", діяльність російського флоту в акваторії Чорного моря стала обмеженішою. Водночас російські окупанти продовжують блокувати українські порти з метою завдання якнайбільших збитків Україні.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Наразі корабельне угруповання країни-терориста РФ хоч і діє обережно, однак досі повністю контролює Азовське море та Керченську протоку, блокуючи українські порти на Чорному морі.

"Мета – одна: це завдання нам збитків в економічному плані для того, щоб не допустити функціонування портів як економічних зон. Не допустити руху товарів, як на території України, так і з території наших портів, і підтримання готовності до застосування тих найбільших десантних кораблів, інших кораблів у разі проведення морської десантної операції. Але знову ж таки скажу – наші дії змусили їх обмежити діяльність Чорноморського флоту Росії на сьогоднішньому етапі", – пояснив Скібіцький.

За словами Скібіцького потоплення хваленого крейсера "Москва" стало для путінського режиму та його представників суттєвим ударом, тому зараз Росія змушена діяти більш обережно в акваторії Чорного моря.

"Після його знищення, після того, як РФ оцінила саме загрозу завдання ракетних ударів по корабельному угрупованню РФ, вони стали діяти обережніше. По-перше, вони зараз дуже чітко реагують, проводять навчання так званої "терористичної загрози". Це сталося після того, як було знищено ВДК у Бердянську, це сталося після того, як було знищено "Москву", коли оголошується так звана тривога "терористичної загрози", і всі кораблі виходять у море", – сказав співробітник ГУР.

У більшості випадків корабельний склад РФ використовується для запуску крилатих ракет "Калібр" по території України. Бойове чергування складається з двох фрегатів, чотирьох малих ракетних кораблів та двох підводних човнів. Також окупанти активно задіюють мінні тральщики та катери різних видів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що країна-агресор Росія відправила в море дві третини боєздатних підводних човнів Чорноморського флоту.