RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У Польщі обмежать безкоштовний проїзд для українців у поїздах: що потрібно знати

У Польщі з 1 червня обмежать безкоштовний проїзд у поїздах для українських біженців. Польська залізнична компанія PKP Intercity змінить певні правила.

Про це повідомляється на сайт компанії.

Так, влітку біженці з України зможуть безкоштовно пересуватися тільки потягами на маршрутах з/до Хелма, Дорогуська, Любліна, Грубешова, Перемишля, Загужа, Ярослава та Жешува.

Решта правил залишаться незмінними:

  • безплатний проїзд потягами ТLK та IC у вагонах 2-го класу, у вагонах 1-го класу, потрібно доплатити різницю між вартістю квитків 1-го та 2-го класів;
  • безкоштовний проїзд можливий, якщо їхати потягами з/до вищевказаних міст, взявши безкоштовний квиток у касі чи в кондуктора у потязі, квитки можна отримати на пряме сполучення за певним напрямком чи на проїзд кількома потягами із пересадками;
  • при безоплатному проїзді потрібно пред'явити закордонний паспорт зі штампом про дату перетину кордону (не раніше 24 лютого 2022 року)/інший документ, що посвідчує особу (внутрішній український паспорт, водійське посвідчення, студентський квиток). Якщо надавати інший документ, то треба надати підтвердження про отримання номера PESEL з поміткою UKR або пред'явити квиток (паперовий чи в смартфоні) на поїзд з України у Польщу (з іменем, прізвищем пасажира);
  • безкоштовно їздити поїздами можуть тільки окремі категорії біженців з України: жінки та неповнолітні, чоловіки та жінки з інвалідністю незалежно від віку, громадяни, яким більше 60 років.

Компанія PKP Intercity має безкоштовну “гарячу лінію” українською мовою 800 033 022 або +48 22 473 00 86 (вартість дзвінка відповідно до тарифу оператора). Працює щодня з 8:00 до 20:00. Так, українці мають змогу дізнатися або уточнити потрібну інформацію, зокрема, щодо безкоштовного проїзду.

Як повідомлялося, з 1 червня у низці європейських країн скасують безкоштовний проїзд для українців. Перед цим вони могли безкоштовно пересуватися багатьма країнами.