RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

26 вересня

Всі новини

Служити в армії можна за бажанням: кому з українців дають право вибору

У Збройних Силах України служать близько 30 тисяч військових жінок, це 15% української армії. На момент мобілізації в Україні, яку продовжили до 23 серпня, жінки не підлягають обов'язковому призову, проте можуть піти захищати країну на добровільній основі.

Про це повідомив голова одного з обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Олександр Тищенко "Телеграфу".

"Призов жінок на військову службу під час мобілізації можливий тільки за їхньою згодою. Законом України не передбачено обов'язкового заклику жінок щодо мобілізації та необхідності в цьому наразі немає", - сказав Тищенко.

За даними Міноборони України, на грудень 2021 року у ЗСУ значилося 57 тисяч жінок, 32 тисячі – військові. Після початку повномасштабної війни в Україні велика кількість громадянок України пішла в тероборону та інші військові формування.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в Україні деякі категорії військовозобов'язаних громадян мають право отримати відстрочку від мобілізації за допомогою "броні".

Нагадаємо, українська влада продовжила до 23 серпня військовий стан і загальну мобілізацію в країні. Крім тих, кого мобілізуватимуть для участі в бойових діях, будуть закликатися і ті, хто братиме участь у повоєнному відновленні України за цільової мобілізації.