RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Що можна посадити на городі у липні та зібрати врожай до кінця серпня

Перший урожай городники, зазвичай, збирають у середині літа: дозрівають молода картопля, зелень, ягоди, ранні овочі. І після цього город не мусить бути без справи - варто засіяти його ще раз, щоб до осені отримати новий урожай.

"Апостроф" з'ясовував, що можна посадити в липні.

Салатні овочі

До цього набору відносяться салат, крес-салат, рукола та інше. Ця зелень зовсім невибаглива, тому її врожай можна збирати майже з травня по жовтень, так само як і садити її. Посадив - і через 2-3 тижні свіжу зелень можна збирати й додавати до салатів. Для щедрого врожаю треба правильно обрати сорт та стежити, щоб ґрунт був вологий.

Редис

Цей коренеплід теж можна вирощувати весь сезон. І він швидко росте: від посадки до готового редиса всього 2-3 тижні. Важливо, щоб йому було вдосталь вологи та сонця.

Кріп

Кріп додають майже у всі страви та в консервацію, і його можна садити в середині літа, адже він дозріває всього за 10-15 днів. Кріп можна висаджувати кожні три тижні бажано на відкритому просторі, де багато сонця. Насіння треба замочити на 2-3 дні у воді, змінюючи її щодня, а потім висадити в пухкий ґрунт.

Шпинат

Рослину можна саджати та збирати з травня по жовтень. Шпинат відомий тим, що містить багато вітамінів та мінералів, але варто наголосити, що він не любить холодний ґрунт. З березня до липня сіють шпинат для зрілого листя, а потім - для молодого. Посів можна робити раз на 20-30 днів (з кінця липня до середини серпня необхідно сіяти підзимові сорти, аби до холодів вони встигли утворити розетку листя).

Ріпа

Коренеплід висаджують до 10-15 липня. Рання ріпа дозріває за 45-60 днів, середня - від 60 до 90 днів, пізні сорти - до 90 днів. Для літнього споживання ріпу сіють у квітні, для зимового - в середині липня - зимовий урожай готують як запас. Ґрунт для ріпи має бути вологим, щоб коренеплід не виріс дрібним і з гірчинкою.

Редька

Якщо її посадити в кінці червня - на початку липня, то вона буде краще рости. Найшвидше приживаються та дають щедрий урожай чорна редька або дайкон.

Буряк

Столовий буряк сіють рано, а збирають аж на початку осені. Однак його можна висаджувати тричі на сезон, вибираючи швидкі сорти. Весною висаджують буряки для літнього споживання, у червня - для великих коренеплодів на осінь, щоб зберігати їх, у липні - для молодого буряка на вересень.

Квасоля

Кущову квасолю ранньостиглих сортів можна висадити на початку липня, і тоді урожай буде не тільки бобів, а й молодих стручків. Її навіть можуть висаджувати на місці огірків чи молодої картоплі.

Капуста

Білокачаннку, пекінську чи броколі можна садити на почату та в середині липня. Наприклад, броколі варто саджати тільки на початку липня, бо потім буде пізно - вона не встигне дозріти до перших холодів - тільки пізні сорти підійдуть і витримають перші заморозки. А от рівно в середині літа сходить пекінська капуста, яка має короткий період дозрівання - близько 50-60 днів, тобто за літо можна отримати два урожаї.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які є секрети великих урожаїв.