RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Не поспішайте підписувати: юрист розповіла, якою має бути "правильна" повістка у військкомат

У перший день повномасштабного нападу Росії в Україні оголосили загальну мобілізацію, а повістки часом вручали навіть на ринках та міських пляжах. Однак, отримавши повістку, не треба поспішати її підписувати – необхідно переконатися, що документ заповнено правильно.

Про це розповіла адвокат юридичної компанії "Riyako&Partners" Катерина Аніщенко, інформує 24 канал.

Вона зауважила, що після отримання повістки важливо не панікувати, а уважно, перш ніж ставити свій підпис про її отримання, ознайомитися з текстом повістки з метою переконатися, чи правильно вона заповнена.

У повістці мають бути вказані:

  • ПІБ, рік народження та адреса;
  • місце роботи; вид повістки (уточнення облікових даних, проходження медкомісії, прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (раніше – військкомат), призов на військову службу);
  • дата, час та адреса - коли і куди потрібно з'явитися; назва органу, друк, підпис, прізвище, ім'я та по батькові керівника військкомату.

У разі виявлення неправильно заповненої повістки слід повідомити представника військкомату, що вона складена з порушеннями. Окремого поля для цього на повістці немає, але можна зробити напис на вільному місці, поставивши дату та підпис. Тільки зазначивши всі недоліки, можна підписувати документ.

Раніше ми писали, чому в Україні вручають повістки "білобілетникам".