RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Обвал та бідність: Зеленський описав сумне майбутнє агресивної Росії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що через санкції, накладені на Росію за війну, яку вона веде в Україні, економіка РФ опинилася у найбільшій кризі за останні 50 років. Світ не бажає мати справ із країною-агресором.

Про це Зеленський сказав у своєму відеозверненні увечері 130-го дня війни.

"Слова "обвал", "дефіцит" і "бідність" – це те, що описуватиме російське життя, поки ця держава хоче бути державою-терористом. Вони втратили понад 35 тисяч солдатів убитими, і це ще консервативна оцінка. І заради чого це все? Заради того, щоб божевільні пропагандисти показали десь у своїх ефірах російський чи радянський прапор на руїнах...", - сказав президент.

Зеленський наголосив, що для всіх людей у світі та недурних людей у самій Росії – зрозуміло, що Україна переможе. Це питання часу і, на жаль, втрат, які ми несемо, насамперед людей. Це також питання сучасної зброї, яку Україна має отримати та обов'язково отримає.

Глава України нагадав, що 4 липня у Швейцарії відбудеться конференція, присвячена відновленню України. 3 липня у Києві Зеленський зустрівся з президентом Міжнародного олімпійського комітету, і одна з його ініціатив – це скликання спеціальної конференції зі збирання коштів на відновлення української спортивної інфраструктури.

"Цих та багатьох інших міжнародних ініціатив просто не було б, якби світ сумнівався у нашій перемозі. Тому треба зосереджено працювати й надалі, боротися та бити окупантів, доки всю нашу країну не повернемо собі. Україна буде вільною", - резюмував Володимир Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", Євросоюз готує сьомий пакет санкцій проти РФ, до якого можуть включити обмеження на російське золото, що стане потужним ударом по Росії.