RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Від мобілізації може врятувати робота: у яких випадках можливе "бронювання" від роботодавця

В Україні триває загальна мобілізація. Проте установи, організації та підприємства мають право забронювати військовозобов'язаних працівників.

Про це розповідає Офіційний портал Києва.

Державні структури, організації, підприємства та установи мають право забронювати своїх співробітників у певних обсягах.

Водночас не можуть бути заброньовані військовозобов'язані, які мають військово-облікові спеціальності рядового, сержантського чи старшинського складу (99 спеціальностей) та офіцерського складу за групами ВОС (21 спеціальність), що входять до відповідного переліку.

Для бронювання працівників керівники установ чи інших органів подають державній адміністрації лист з обґрунтуванням причин. Далі документи проходять узгодження у Міністерстві оборони, Міністерстві економіки та військовій адміністрації.

У разі успішного бронювання військовозобов'язаний отримує відстрочку від мобілізації, яка анулюється у разі:

  • завершення її строку дії;
  • завершення виконання завдань установою, організацією, підприємством чи держорганом на вимогу ЗСУ чи інших військових структур;
  • ліквідації органу, який бронював працівника;
  • звільнення заброньованої особи з роботи.

Нагадаємо, у разі порушення прав військовозобов'язаного та рішення про відправлення його на фронт, з яким він не згоден, можна звернутися до відповідних органів та подати скаргу.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: