RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Частині українців спростили оформлення документів для виїзду із країни

Людям з інвалідністю стало простіше оформити документи для перетину кордону завдяки Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССФ). Система забезпечує можливість формувати довідку про наявну інформацію про осіб з інвалідністю органам соцзахисту населення швидше та зручніше.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Міністр соцполітики Марина Лезебна зазначила, що розробка цієї системи активно продовжується. У відомстві адаптували план реалізації проекту з огляду на обставини, що склалися у зв'язку з війною та пов'язані з цим труднощі щодо оформлення людьми з інвалідністю відповідних документів для перетину українського кордону.

"Мінсоцполітики забезпечено реалізацію у програмному забезпеченні ЄІССФ функціоналу, який дає можливість органам соціального захисту населення формувати довідку про наявну інформацію про осіб з інвалідністю в інформаційних системах соціальної сфери", - розповіла міністр, додавши, що ці довідки можна отримати в управліннях соціального захисту населення, які розташовані на території пропускних та суміжних пунктів перетину державного кордону у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській та Чернівецькій областях.

Лазебна також нагадала про те, що дослідно-промислова експлуатація ЄІССФ продовжується і цифровізацію соціальної сфери не зупинити.

Зазначимо, раніше "Апостроф" також інформував про те, з українців і на який термін дозволено виїзд із країни.