RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Як вигнати мух із квартири чи будинку: кілька дієвих способів

Якщо у приміщення з'явилися мухи, то їх вбивають спеціальними хімічними засобами, які не дуже безпечні для людей. Щоб позбавитись їх вдома без шкоди для себе, можна скористатися природними засобами, у тому числі рослинами, які відлякують мух.

"Апостроф" розповідає, які існують природні засоби проти мух.

Ефірні олії з вираженим запахом

За допомогою аромолампи можна поширити у приміщенні олії, які відлякують мух. Вони не люблять запах м'яти перцевої, лаванди, евкаліпта та лимонника.

Горілка

Якщо додати у розпилювач для квітів трохи горілки та окропити квартиру дрібними крапельками, то мухи зникнуть. Хоч у приміщенні й буде стояти запах спирту, але це безпечно та ефективно проти комах. Також, якщо потрібно щось робити у місці, де багато мух, то варто розтерти тіло горілкою.

Гвоздики

Від мух також допомагають квіти гвоздики. Їх можна посадити на садовій ділянці або вдома та засушувати квіти у різних куточках квартири. Також можна скористатися аромаолією на основі гвоздики або суцвіття гвоздики для додавання у страви.

Харчова пастка

Для цього потрібна порожня банка та приваблива для мух рідина. У банку налити молоко чи воду, розведену з варенням, медом або цукром. У цій рідині муха втопиться.

Трави

У приватному будинку можна посадити такі рослини, які відлякують мух: герань, базилік, лаванда, м'ята перцева запашна, піжма, полин. Із засушливих листків можна зробити саше та покласти біля обіднього столу. Також відлякує мух запах засушеної зелені.

Нагадаємо, літо - найактивніший період для комарів, мошок та інших комах. Від їхніх укусів особливо страждають діти, шкіра яких значно чутливіша за дорослу. Лікар-педіатр Олена Луцька пояснила, за допомогою яких простих дій можна уменшити реакцію на укуси комах.

Раніше ми писали, як надати першу допомогу та захиститися від комах у теплі місяці.