RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Як Україна може закінчити війну: у Польщі озвучили "хорватський" сценарій

Зараз важко сказати, скільки триватиме повномасштабна війна з російськими окупантами, проте очевидно, що вона буде виснажливою для Росії. Імовірний сценарій перемоги України – "хорватський", за якого наша країна зможе накопичити достатньо зброї та вигнати загарбників зі своєї землі.

Таку думку висловив політолог, науковий співробітник кафедри Східної Європи Варшавського університету Адам Бальцер на The Page.

"На мій погляд, ймовірний сценарій для України "хорватський". Українці, як і хорвати, мають зібрати стільки сучасної зброї та спорядження, що також атакували б окупантів та вигнали зі своєї землі", - пише Бальцер.

Політолог нагадав, що так було і під час вторгнення Сербії до Хорватії 1991 року. Хорватія спочатку втратила 30% територій, але частину їх відвоювали відразу після кількох місяців боротьби — тоді Сербія сама запропонувала перемир'я.

"Пройшло чотири роки і було закуплено стільки озброєння, що дозволило Загребу змінити військовий порядок денний. Вже в інших військових умовах хорвати завдали сербам нищівного удару та відбили свої території", - розповів політолог.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Михайло Самусь дав прогноз, що вже найближчим часом українські бійці диктуватимуть правила на полі бою, а навесні 2023 року російські окупанти підуть з українських земель.