RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Експерти розповіли про деталі обстрілів Запорізької АЕС в Енергодарі

Російські окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС зі ствольної артилерії та РЗСВ всіх типів.

Про це пише Новини.org.

"Як повідомляють мої джерела з Руху опору, почалися прильоти зі ствольної артилерії та РСЗВ по Запорізькій атомній електростанції. Судячи з траекторії, обстріл здійснюється з контрольованої окупантами території", – пише Володимир Цибулько.

Мешканці міста повідомляють про вибухи які тривають. Українських співробітників станції не випускають з території, і вони ж повідомляють, що співробітники Росатому терміново евакуюються.

"Місцеве населення в паніці. На території станції росіяни пересуваються у протигазах та костюмах хімзахисту", – пише Кирило Сазонов з посиланням на інформацію від місцевих мешканців.

Дії окупантів свідчать про намагання обґрунтувати підключення АЕС до російської енергетичної мережі, звинувативши в обстрілах Україну. А також, побіжно, виправдати варварські обстріли Нікополя, які тривають вже два тижні.

"Пам’ятаєте, що орки звозили військову техніку і бк під Запорізьку АЕС. Так ось вони хочуть спровокувати техногенну і екологічну катастрофу і підвищують ставки обстрілюючи самі себе", - пише Роман Давиденко.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомляв про те, що в місті Енергодар окупанти звезли військову техніку та боєприпаси під Запорізьку АЕС, щоб влаштувати озброєну провокацію.