RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Зеленский подписал закон: кого коснутся изменения

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроект №5161 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання трудових відносин із нефіксованим робочим часом. Він запроваджує новий вид трудового договору з нефіксованим робочим часом.

Закон опубліковано на сайті Верховної Ради, він доповнює Кодекс законів про працю новою статтею 211 "Трудовий договір із нефіксованим робочим часом".

Йдеться про особливий вид трудового договору, який не встановлює конкретного часу виконання роботи, обов'язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі надання роботодавцем роботи без гарантування того, що вона надаватиметься постійно, але з дотриманням умов оплати праці.

При цьому роботодавець самостійно визначає необхідність та час залучення працівника до роботи та обсяг роботи. Також він у передбачений трудовим договором строк погоджує з працівником режим роботи та тривалість робочого часу.

У той же час кількість трудових договорів з нефіксованим робочим часом у роботодавця не може перевищувати 10% загальної кількості трудових договорів. А якщо ні, то роботодавцю загрожує штраф у розмірі трьох мінімальних зарплат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у податковому комітеті Верховної Ради пояснили, скільки податку мають сплачувати фрілансери.