RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Офіцер ЗСУ пояснив, чому стало менше бажаючих йти добровольцями на війну

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами, профільний комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони підтримав законопроекти про продовження військового стану та загальну мобілізацію в Україні, а добровольців у військкомати стало приходити менше.

Причини цього пояснив начальник управління персоналом штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач у розмові з Liga.net.

"Добровольців, звичайно, теж поменшало. Більшість із тих, хто хотів і був мотивований, уже пішли захищати державу. Але, враховуючи, що потреба в доукомплектуванні частин зараз менша, то кількості добровольців, які є нині, достатньо", - зазначив він.

Горбач додав, що в кожному територіальному центрі на обліку є добровольці, які стоять у черзі, щоб піти служити у ЗСУ. Проте статистика їхньої кількості не ведеться.

Як писав "Апостроф", раніше полковник Руслан Тригуб, який очолює Дарницький ТЦК у столиці, пояснив, чому на фронт відправляють людей, які не бажають служити в той час, як є чимало добровольців.