RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Добровольці є, але вони не в пріоритеті: кого насамперед відправляють на фронт

В Україні триває загальна мобілізація населення до лав Збройних Сил. У мешканців країни залишається чимало питань із цього приводу. Зокрема, українці не можуть зрозуміти, чому на фронт відправляють людей, які не бажають служити, коли є чимало добровольців.

На це запитання відповів полковник Руслан Тригуб, який очолює Дарницький ТЦК у столиці.

Він розповів про те, що в країні зараз є достатньо добровольців, але є й навчений ресурс, тобто люди, які служили в армії.

"Їх вчили, держава на них витрачала кошти, коли вони служили на терміновій військовій службі (або в поліції чи в Службі безпеки). Їх не треба перевчати — треба лише нагадати, що вони знають. Людина може не хотіти служити, їй може хотіти бути вдома, у неї тут сім'я і таке інше... Є й люди, які не служили в армії, але хочуть захищати державу... Однак якщо є вимоги закликати навчений ресурс: людей, які навчалися на танкістів, артиллеристів, стрільців, гранатометників, то викликаємо передусім саме їх", - пояснив він.

Тригуб уточнив, що добровольців також відправлять на фронт, але ними неможливо виконати мобілізаційні завдання, покладені на територіальний центр. Саме тому потрібно викликати й інших людей, вручати повістки, звіряти облікові дані.

"Мобілізація триває, запити надходять, тож ми викликаємо людей", - уточнив полковник.

Тригуб також додав, що зараз комплектування проводиться постійно. Є бойові втрати, є небойові втрати, є некомплект тощо, військові частини доукомплектуються згідно з заявками, які направляють найвищі керівні штаби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, які навички та знання допоможуть при відправленні на фронт.