RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Україна отримає від Нідерландів понад 80 млн євро: на що підуть гроші

Офіційний Амстердам, який раніше передав Україні важке озброєння та бронетехніку для посилення потенціалу ЗСУ, надасть додатковий пакет допомоги на загальну суму понад 80 млн євро.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

Про допомогу нашій країні було оголошено після візиту до Києва міністерки оборони Кайси Оллонгрен та очільниці міністерства зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Лише Шрайнемахер.

Кошти розміром 65 млн євро у надійдуть у вигляді допомоги та інвестицій для України. Окрім того, 10 млн євро виділять на проєкти, спрямовані на знешкодження мін та інших боєприпасів, – повідомили у оборонному відомстві.

Також Нідерланди зарезервували 1 млн євро для реконструкції деяких міст України, зокрема Херсон, Одесу та Миколаїв, які отримали значні руйнування внаслідок ракетних ударів від армії країни-окупанта. У той же час Асоціація муніципалітетів Нідерландів (Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG) допоможе розробити та реалізувати ці плани на практиці.

До того ж 2,5 млн євро планується виділити Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для надання експертних знань у галузі макроекономічних реформ. Ще 2 млн євро надійдуть до Фонду ООН для підтримки жертв сексуального та гендерного насильства, наголошується в повідомленні міністерства оборони Нідерландів.

Нагадаємо, раніше Нідерланди затримали 14 розкішних яхт путінських олігархів, заморозили активи на 563 мільйони доларів та заблокували 169 мільйонів доларів за угодами в рамках санкцій проти Росії.