RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Паніка у колаборантів та великі проблеми з паливом: що зараз відбувається на Донеччині

Російські окупанти щоденно обстрілюють Донецьку область, вбиваючи мирне населення та руйнуючи цивільну інфраструктуру, тому звідти Україна всіма силами евакуює людей. Водночас ЗСУ досягають успіху в Святогірську.

Про це в етері Апостроф TV розповіла речниця Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко.

"Минула ніч у області минула неспокійно. Я в Краматорську, і за моєю спиною уламки ракети С-300, що вночі прилетіла на приватний сектор Краматорська, зруйнувала один будинок і щонайменше два пошкодила. На щастя, без жертв серед мирного населення. Натомість за минулу добу на Донеччині окупанти вбили 5 людей і поранили щонайменше 16", - повідомила вона.

З ночі 13 вересня на 14 вересня російські окупанти обстріляли Торецьк і Мирноград, пошкодивши приватні будинки й зруйнувавши школи. Зранку 14 вересня був масований обстріл Авдіївки.

"Вже кілька тижнів поспіль о 6 ранку, як за розкладом, рашисти починають обстрілювати місто. Зруйнована центральна частина, стара Авдіївка, багато разів обстрілювали авдіївський коксохімічний завод, і вчора вчергове його пошкодили. Ситуація щонайменше не покращується. Звертаємося до людей із закликами до евакуації", - закликала речниця Донецької ОВА.

За її словами, стратегічна задача російського окупаційного війська - вийти на адміністративні кордони Донецької області. Однак ЗСУ перманентно руйнують плани ворожа, визволяючи Святогірськ і навколишні села.

азнаючи тяжких поразок на території України, Путін буде намагатися досягти якоїсь мінімальної мети. Але лінія оборони залишається сталою, українські військові впевнено її тримають, було звільнене селище Богородичне. Оптимістична інформація стосовно Святогірська, чекаємо офіційної інформації з Генштабу, там були розвідувальні операції. Будемо сподіватись, скоро перейде під контроль України", - наголосила Ігнатченко.

Після успіхів Збройних Сил України на фронтах повномасштабної війни запанікували не тільки російські окупанти, а й колаборанти - вони тікають з своїх населених пунктів. Водночас окупанти на тлі страху намагаються ще більше тероризувати мирне населення.

"Також на окупованих територіях великі проблеми з пальним. Нам повідомляють постійно про передислокацію, рух техніки на різних напрямах. Окупанти суттєво ускладнили виїзд із окупованих територій для тих, хто перебуває в Маріуполі, фільтраційні заходи там посилюють. Вони намагаються на окупованих територіях затримати якомога більшу кількість людей. Бо прикриваються ними як живим щитом. Їм абсолютно байдуже, в яких умовах люди будуть восени, взимку. Для них головне пропагандистська картинка і промивка мозку людям", - сказала Тетяна Ігнатченко.

У зв'язку з цим речниця закликає усіх мешканців Донеччини за можливості евакуюватися, процедура якої вже відпрацьована.

"Люди подають заявки, звертаються за номерами контактних телефонів, ці телефони є в кожній громаді. Ми розповсюджували листівки, ці контакти знаходяться у місцях масового скупчення людей. Людина залишає заявку на евакуацію, в її населений пункт приїздять евакуаційні автобуси, безкоштовно перевозять людей до Покровська, в Покровську також безкоштовно саджають на потяг до Кропивницького чи до Львова, переправляють людей і там надають всю необхідну допомогу для розселення і подальшого перебування. Крім того, люди отримують матеріальну допомогу одноразову в розмірі 3 тисячі гривень на дитину і людину з інвалідністю, і по 2 тисячі на кожну дорослу людину", - пояснила вона.

Після евакуації люди також можуть розраховувати на матеріальну, медичну та психологічну допомогу.

Читайте також матеріал "Апострофа": Росіяни всіх лякають, колаборанти тікають: мешканці Донецька про ситуацію в місті