RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Важливо не лише утеплитись: що має бути в будинку кожного українця взимку

Через повномасштабне вторгнення Росії, експерти пророкують дуже важку зиму для українців - жителі країни змушені готуватися до непередбачуваних сценаріїв розвитку подій і мати вдома все необхідне.

Що треба тримати вдома кожному українцю, розповідає "Апостроф" із посиланням на "РБК-Україна".

Продукти

Найперше, що треба зробити – запастися водою, кілька запечатаних упаковок вдома зайвими не будуть. Технічну воду також бажано мати, вона може знадобитися у разі ракетного удару чи відключення водопостачання.

Цього року консервація актуальна для більшості, як ніколи – навіть, якщо ви ніколи цим не цікавилися, закрутити кілька банок огірків чи помідорів, засолити капусту, точно не буде зайвим. Окрім цього, можна закупити рибної та м'ясної консервації. Рекомендується також зробити запаси рослинної олії, круп, макаронів, цукру і борошна, чаю, кави, сухого молока. На всякий випадок можна взяти кілька пачок спагетті швидкого харчування. За можливості зберігати овочі, потрібно взяти з запасом і їх. Картопля, морква, цибуля, часник, буряк – усе це обов'язково знадобиться взимку, навіть за відсутності неприємних ситуацій. В цілому, усі ті продукти, які можуть стояти місяцями та не псуватися і які можна використовувати без газу або електрики є наразі пріорітетними.

Корисні речі

У кожному будинку цієї зими повинні бути в запасі свічки, сірники, ліхтарики, батарейки. Також повинен бути запас лампочок, нічник на батарейках, ліхтарики - будь-які освітлювальні прилади, яким не потрібна електроенергія. Також, за можливості потрібно придбати павер-банк зі швидкісною зарядкою. Якщо гаджетів в будинку багато - беріть кілька або мережевий потужний зарядний пристрій для декількох пристроїв відразу. За відсутності газу приготувати їжу допоможуть електроплита та електрочайник.

Побутова хімія

Мінімальний запас найнеобхідніших засобів побутової хімії, яким ви користуєтеся регулярно. Візьміть не одну упаковку або банку з розрахунком на місяць, а дві - з запасом. І робіть так в найближчі місяці при кожній закупівлі засобів для дому.

Турбота про тварин

Якщо ви маєте домашніх улюбленців, про них також потрібно подбати – корм та наповнювачі закупити з запасом та заздалегідь пройти огляд у ветеринара, зробити щеплення і закупити необхідні ліки для тварин. Також необхідно подумати про нову теплішу лежанку. На всякий випадок потрібно також мати переноску.

Додаткові поради

З членами сім'ї необхідно обговорити різні варіанти можливих ситуацій: подумати, як ви будете діяти у разі відключення, опалення, електрики чи газу. Якщо є родичі у приватному будинку, можна попросити перебратися до них у разі критичної ситуації. Також, можна підготувати дачу, якщо вона є, до можливої зимівлі. Окрім цього, із сусідами можна обговорити можливість установки у дворі багатоквартирного будинку альтернативного джерела для приготування їжі.

Раніше ми писали, що має бути у квартирі на випадок форс-мажору.