RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Як зменшити платіжки на воду: прості способи економії

В Україні люди не часто думають над тим, як зменшити використання води, попри великі суми в платіжках за комунальні послуги. Однак економія води вдома не тільки збереже сімейний бюджет, а ще й допоможе екології.

"Апостроф" зібрав лайфхаки, які допоможуть економніше витрачати воду вдома.

Як використовувати менше води

Перш за все, потрібно полагодити всі крани, аби з них не протікала вода. Із крана, що трішечки протікає, за ніч може накрапати велика склянка води. Фахівці радять замінити всі крани, змішувачі та лійки на сучасні, які мають функцію економії води.

Також навчіться правильно використовувати чайник: наливайте стільки води, скілька вам саме зараз потрібно її, а не "про запас". Це заощадить і воду, і електроенергію, а також збереже ваше здоров'я, адже повторне кип'ятіння води призводить до утворення у ній шкідливих і токсичних сполук.

Крім того, позбудьтеся звички розморожувати м'ясо у воді. Найбезпечніший і найефективніший спосіб це зробити - залишити м'ясо на ніч у холодильнику.

До речі, багато людей не здогадуються, що для миття посуду в посудомийці потрібно значно менше води, аніж для ручного миття. Якщо немає посудомийки, то рекомендується мити посуд у ємності з теплою водою, а промивати його проточною.

Як зменшити витрату води у ванній кімнаті

Порада, яка зменшить суму в платіжках та вбереже від засмічення унітазу: не викидайте залишки їжі в унітаз. Під час змивання використовується чимала кількість води. Ще один "унітазний" лайфхак: покладіть у зливний бачок одну або кілька заповнених водою пластикових пляшок, які витіснять потрібний обсяг води і зменшать її витрату.

Разом з цим варто взяти за звичку вимикати воду під час чищення зубів, намилювання тіла чи голови в душі. До того ж слід приймати "швидкий" душ, а не набирати ванну, оскільки в одній набраній ванній може бути близько 150 літрів води.

Раніше "Апостроф" повідомляв про три способи, як заощадити на опаленні.