RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як правильно крохмалити будь-яку тканину: корисні поради

Щоб речі виглядали більш акуратними, жорсткими і гладкими, їх накрохмалюють спеціальним розчином, який краще розводити самим. Також накрохмалені речі простіше відпрати.

Про те, як приготувати такий розчин, розповідає "Апостроф".

Читайте також: ТОП-5 поширених помилок під час прання, які не варто повторювати

Для цього необхідний крохмаль від картоплі, концентрація якої підбирається в залежності від необхідної жорсткості тканини з льону або бавовни. Не варто крохмалити м'які тканини, зокрема фланель, атлас та синтетику.

Мінімальною пропорцією вважається 1 чайна ложка крохмалю на літр води, яку можна збільшити до 2 столових ложок. Збільшення кількості крохмалю підходить для хрустких скатертин і серветок, яким потрібно зберігати форму.

Розчин слід влити в 4-5 л гарячої води і чекати, поки закипить, потім потрібно остудити її. Туди опускаються речі, які хочеться накрохмалити. Тканина повинна добре просочитися, а потім її віджати і висушити у природній спосіб.

Але тут головне не переборщити з крохмалем, інакше одяг неможливо носити.

Також замість картопляного крохмалю підійде цукор . Для цього сипиться 6 столових ложок цукру в літр окропу, далі треба остудити до 50 градусів і змочити в розчині тканину. Щоб накрохмалити невеликі вироби, потрібно дотримуватися пропорції цукру і води 1:1.

Крім того, накрохмалити можна і за допомогою клею ПВА. Його розводять у воді, занурюють у нього тканину та висушують у природній спосіб. Чим більше клею, тим жорсткіша тканина.

Раніше ми давали п'ять корисних порад, як заощадити гроші при пранні білизни.