RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як посіяти томати під зиму: кілька простих способів

Городники, які розповідали, як правильно зібрати насіння помідорів, щоб воно добре проростало, також виділяють декілька найлегших способів посіяти томати під зиму у відкритий ґрунт.

Про це повідомляє Ukr.Media.

Читайте також: Не наступайте на ті самі граблі: найпопулярніші помилки дачників на городі восени

Стиглі помідори

Так, можна взяти один стиглий томат, покласти на землю, укрити соломою або сіном та чекати, поки з під неї проростуть молоді сіянці навесні та ще трішки підростуть. Далі їх треба пересаджувати у лунки на постійне місце. Якщо таким чином садити помідори під зиму, то вони загартовуються та не хворіють. Але навесні можуть підмерзнути. Щоб цього не сталося, потрібно вчасно сховати томати під агроволокном.

Квашені помідори

Коли закиснуть квашені помідори, то варто кинути їх на компост або перегній. У березні гній розкидають по городу, як органічне добриво. У результаті в деяких місцях зійдуть томати.

Насіння томатів

Насіння треба розподілити по грядці, присипати ґрунтом, утеплити на зиму соломою, різновидами мульчі або лапником. Так томати швидко звикнуть до холодних температур та не хворітимуть. Аграрники радять висівати помідори на вузькій грядці, щоб навесні накрити агроволокном, а зверху поставити дуги для підтримування. Цей метод вважається стандартним та підходить навіть для теплолюбних томатів.

Нагадаємо, на початку осені дачники традиційно накопичують великий урожай червоних помідорів, у зв'язку з чим виникає питання – як зберігати овоч. "Апостроф" розповідав про те, як правильно доглядати томати.