RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Скільки часу повинні давати пораненому бійцю на проходження ВЛК: пояснення юристів

В Україні діяльність військово-лікарської комісії регулюється Наказом Міноборони №402, де уточнюється, як військовослжубовець повинен проходити ВКЛ після отримання поранення.

Про це розповіли юристи сайту "Консультант".

Зараз направлення на ВЛК військовому видають у військових частинах із зазначенням місця й дати проведення. Таку постанову видають, зазвичай, якнайшвидше, а затримки можуть бути пов'язані з додатковими консультаціями щодо діагнозу або визначення стану здоров'я.

Читайте також: Які документи потрібні непридатному для військової служби для виїзду з України: пояснення адвоката

"Після закінчення лікування та випискою/закінчення відпустки/реабілітації по прибуттю до В/Ч військовослужбовцю краще одразу подати рапорт на ім'я командира В/Ч про направлення на ВЛК з метою визначення придатності до служби. Затягувати це питання не варто. Але граничні строки, після якого можуть відмовити у направленні не визначені, тобто їх немає", - наголосив юрист.

Якщо під час обстеження або лікування у військовому лікувальному закладі у військовослужбовця виявлять наслідків поранення, які зумовлюють визнати його обмежено придатним або повністю непридатним до військової служби, то такий військовослужбовець направляється на проходження ВЛК.

"У виняткових випадках військовослужбовцям може бути надана відпустка за станом здоров'я на 30 календарних днів. За постановою ВЛК відпустка за станом здоров'я може бути продовжена на такий самий строк, а за відповідних медичних показань - повторно продовжена ще на 30 календарних днів (п.6.35 Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України)", - додав юрист.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яких лікарів треба пройти, якщо викликали у військкомат.