RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В яких областях сьогодні будуть віялові відключення електроенергії

22 жовтня, у суботу, Укренерго запровадить віялові відключення електроенергії у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях через критичне збільшення споживання електрики, щоб зменшити навантаження на мережі.

Про це повідомили в Укренерго.

Диспетчерський центр Укренерго змушений тимчасово обмежити споживання електроенергії в в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

Читайте також: Чому не у всіх будинках відключають світло: у ДТЕК дали пояснення

"Це необхідно, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкодженні терористичними ракетними атаками", - пояснили в Укренерго.

Такі рішення про віялові відключення ухвалюються, якщо в регіоні збільшується рівень використання електроенергії, і туди неможливо доставити більше потужності через завдані російськими окупантами-терористами руйнування.

"Водночас, пам’ятайте, щорозумне електроспоживання та свідома економія електроенергії в години найбільшого навантаження мереж (з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00) допоможе зменшити ризики примусових відключень споживачів", - вкотре наголосили енергетики.

Раніше "Апостроф" повідомляв про пам'ятку правильного користування електроенергією, яка дозволить уникнути віялових відключень.