RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Мобілізація в Україні: кого торкнеться ротація

Через повномасштабне вторгнення Росії на територію України тисячі чоловіків пішли до лав збройних сил, аби захистити свою державу – рішення про ротацію ухвалюється за мобілізаційними планами командуванням ЗСУ.

Про це повідомляють "Факти ICTV".

Варто зазначити, що під час війни ротація означає регулярну заміну або взаємозаміну особового складу, підрозділів чи військових частин, що виконують завдання у важких, складних або несприятливих умовах, через певний час на інших військовослужбовців.

Читайте також: В Україні хочуть обмежити термін служби мобілізованим: що відомо

Інформації про порядок та періоди ротації немає у вільному доступі і з цим питанням військовослужбовець повинен особисто звертатися до керівництва своєї військової частини та командування ЗСУ. Терміни взаємозаміни особового складу встановлюються згідно з потребами та відповідними завданнями військових підрозділів.

Водночас, у Міноборони наголошуються, що положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ, затверджене указом президента України від 10 грудня 2008 року №1153/2008, визначає, що у разі оголошення мобілізації і настання особливого періоду заміна військовослужбовців, які проходять службу у місцевостях з установленими строками служби, припиняється. В особливий період терміни ротації можуть бути з моменту введення воєнного стану до оголошення демобілізації.

Таким чином, максимальний термін перебування на військовій службі під час воєнного стану – до закінчення особливого періоду або до оголошення демобілізації.

Раніше ми писали, де в Україні найчастіше вручають повістки.