RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як зменшити витрати води в туалеті: прості лайфхаки

Українцям дали поради, як зекономити воду у зливному бачку унітазу. Існують стандартні туалети, які використовують до 10 літрів води за раз, а є сучасні моделі з низькою витратою - до 2 літрів.

Про те, як зекономити воду, якщо не готові витрачатись на нову модель, повідомляє "Апостроф" із посиланням на фахівців.

Читайте також: Коли води ніде немає: як видобути рідину для пиття в умовах війни

Модифікація стандартного унітазу

Експерти розповідають, що модифікувати унітаз на низьку витрату води легко. Для цього не потрібно викликати сантехніка.

Вам знадобиться такі предмети:

  • регульована заслінка;
  • сумка на бак для туалету;
  • клапан заповнення;
  • таблетка для виявлення витоків.

Почерговість дій перетворення унітазу на економний

  1. Потрібно встановити регульовану заслінку, яку можна регулювати для контролю за кількістю води, що потрапляє в унітаз під час змиву. Її можна купити у магазинах, де продають сантехніку. Встановивши, поекспериментуйте, доки не знайдете правильне налаштування для достатньої кількості води.
  2. Далі треба встановити сумку на бак, наповнивши водою та повісивши її у бачок унітазу. Вона витіснить частину води, зменшивши кількість, необхідну для заповнення бака.
  3. Після цього встановіть перемикач циклу заповнення. Бачок унітазу й чаша можуть наповнюватися одночасно, але не з однаковою швидкістю (чаша - швидше). Через те, що наповнювальний клапан не закривається, допоки бак не заповниться, вода далі надходить в чашу і прямо в каналізацію. Перемикач циклу заповнення усуне ці втрати. Це механізм, який з'єднується з лінією заповнення й трубкою переливу. Його призначення - відведення води назад у бак, тільки-но чаша наповниться.
  4. Останнє, що потрібно зробити - перевірити виток. Щоб унітаз не протікав, треба придбати таблетку для виявлення витоків.Вона дозволить переконатися, що унітаз працює, як слід. Якщо витік є, то необхідно його усунути.

Нагадаємо, українцям розповіли, за яких умов може настати тотальний блекаут у країні. Така можливість залежить від низки факторів.