RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

Всі новини

Росія перед Новим роком готує комбінований удар по Україні

Росія готується влаштувати чергову масовану атаку по Україні напередодні Нового року. Цього разу це може бути комбінований удар ракет та дронів.

Про це розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк, повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Patriot для України: навіщо нам нові ЗРК та чим вони відрізняються від С-300

За її словами, наразі російське корабельне угрупування в Чорному морі продовжує переформатування. Один з надводних ракетоносіїв заведено у пункт базування, можливо, для переспорядження. Водночас, на бойовому чергуванні залишається три ракетоносії - два підводних і один надводний - з загальним залпом у 16 ракет типу "Калібр".

"Досить скоро вони можуть долучити туди ще один ракетоносій, це питання кількох годин. І головне, що вони, як правило, тримають нас напоготові і під психологічним тиском напередодні свят", - зауважила речниця.

Вона зазначила, що Росія доволі потужно викидала запаси своїх ракет під час кількох останніх масованих ударів. Зо оцінками фахівців, в РФ залишилося не так багато ракет для масованих ударів.

"Цілком ймовірно, що це буде комбінована атака. Вони вже таке практикували, коли була атака ракетами та дронами одночасно. Дрони вони щойно отримали, тому запаси в них ще не вичерпались. За нашими попередніми оцінками, вони використали лише близько 70 дронів з нової партії і в них залишається ще досить потужний запас", - додала Наталія Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Росії виникли серйозні проблеми з ракетоносіями.