RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як винести з дому ялинку, не засипавши підлогу голками: кілька простих способів

Після новорічних свят виникає проблема у тому, як акуратно винести живу ялинку з приміщення, не розсипавши голки з неї. Ці голки можуть застрягати у ворсі килимів або ще в місцях, що важко вичистити. Щоб такого не було, варто заздалегідь спеціально підготуватися до цього.

"Апостроф" розповідає про шість способів, як це зробити, щоб потім не потрібно було довго прибирати голки ялинки з усього будинку.

Читайте також: У столиці відкриють пункти утилізації ялинок: адреси та графік роботи

Чим свіжіша ялинка, тим простіше її потім прибрати. Підтримувати її свіжість можна за допомогою помірного або інтенсивного поливу.

Ялинку можна не викидати на смітник, а віддати на переробку, щоб дерево стало кормовою добавкою для великої рогатої худоби чи добривом для рослин.

Голки новорічного дерева теж можна використати собі на користь. Зокрема, можна кинути їх у розпарену ванну, що покращує стан суглобів та підвищує імунітет. Щоб у дитини імунітет став міцнішим, рекомендується купати її раз на тиждень у ванні з відваром ялинових або соснових голок.

Спосіб перший

Щоб винести ялинку з будинку знадобляться:

  • газети або залишки шпалер;
  • рукавички для захисту рук;
  • пакети або поліетиленова плівка;
  • скотч;
  • пилосос.

Краще одразу ялинку ставити ще до свят на газети чи будь-який інший папір, щоб голки не падали на підлогу. Після прибирання іграшок треба струсити кілька разів це дерево, аби всі слабкі голки попадали на газету. Далі одягається пакет на верхівку, а плівкою або іншими розрізаними пакетами обгорнути всю ялинку, закріпивши скотчем. Після того, як винесли ялинку, треба ретельно пропилососити.

Спосіб другий

Також можна обережно відрізати всі голки ялинки садовим секатором, заздалегідь убезпечивши руки від смоли та гострих голок. Так буде ще зручніше її виносити.

Спосіб третій

Можна обгорнути ялинку не пакетами чи плівкою, а старим простирадлом, яке не жалко. Його розстелюють на підлогу, а потім дерево акуратно кладуть на нього. Фіксують все скотчем або мотузкою та виносять.

Спосіб четвертий

Якщо вважаєте, що не добре викидати ялинку, тому що можна позбутися з цим удачі та благополуччя, то можна ялинку спалити. Цей варіант добре підходить для тих, в кого приватний будинок з піччю або каміном. Треба розпилити дерево на кілька частин, а потім просто спалити його, тим самим забезпечивши собі тепло.

Спосіб п'ятий

Також символ Нового року можна після свят скласти у будівельні сміттєві пакети. Це буде найшвидшим способом. У великий пакет може вміститися невелика ялинка.

Спосіб шостий

Ще один варіант - помістити дерево у старий чохол для одягу та застебнути. Тільки після цього виносити з приміщення.

Раніше ми писали, що робити, якщо пергамент прилип до випічки.