RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росіяни готують провокацію: на окупованому Донбасі помітили машини з маркуванням ОБСЄ

У неділю, 15 січня, російські окупанти стягнули до окупованого селища Ізварине Луганської області позашляховики Toyota Land Cruiser з маркуванням ОБСЄ, ймовірно, для чергової провокації.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко на своєму Telegram-каналі, опублікувавши фото з трейлерами-автовозами, в яких були авто з маркуванням ОБСЄ.

Читайте також: "Цьому немає вибачення": реакція союзників України на обстріл 14 січня

"Саме на таких автомобілях до 24.02.2022 пересувались по Донбасу спостерігачі СММ ОБСЄ. Машини ОБСЄ легально жодним чином не могли опинитися в розпорядженні росіян", - зауважив він.

Автовози стояли перед КПП біля Ізвариного.

На думку журналіста, позашляховики потрібні окупантам для провокації, аби потім звинуватити Україну.

"Наприклад, їх можуть підірвати, не виключено, що із жертвами, а потім звинуватити Україну в злочині проти ОБСЄ. Така провокація, з наступним тиражуванням в російських медіа, дозволила б відвести медійну увагу від реального військового злочину, скоєного росіянами в Дніпрі", - зазначив Цаплієнко.

За його словами, варіантів використання цих машин окупантами - безліч. Але вчасний розголос унеможливлює їх.

Раніше ми писали, що 14 січня російське окупаційне військо вчинило один із найбільших терактів за всю повномасштабну війну: росіяни завдали ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі. Зараз відомо про 23 загиблих.