RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Глава Федерації боксу Кирило Шевченко виїхав до Чорногорії через зв'язки з російським картелем - ЗМІ

Кирило Шевченко, який відповідно до держреєстру очолює Федерацію боксу України, ймовірно, залишив Україну через зв'язки з російською наркомафією.

Про це пише видання Delo.

"29 грудня 2022 року Кирило Шевченко перетнув пункт пропуску Шегині на українсько-польському кордоні і виїхав до Чорногорії. З собою він нібито вивіз 5 млн дол готівкою. За кордоном Шевченко перебуває досі... Виїзду з України передувало затримання 23 грудня 2022 співробітниками департаменту боротьби з наркозлочинністю двох членів наркоугруповання, які збували заборонені пігулки на території України, а гроші переказували в Росію. Як повідомляли в Нацполіції, "бізнес" організував 38-річний уродженець Донбасу, який отримав громадянство РФ і проживає в Ростові-на-Дону. У зловмисників вилучено понад 365 тисяч заборонених псевдоефедринових пігулок, з яких можна виготовити до 36 кг метамфетаміну. Орієнтовна вартість наркотиків за цінами "чорного" ринку – понад 10 млн грн. Також вилучено мобільні телефони, банківські картки, долари та російські рублі", - пише видання.

Серед затриманих називають Олександра Щипцова - уродженця Росії, який нібито перебуває в розшуку Інтерполу.

"Його називають правою рукою Єгора Буркіна (Левченка) — засновника російського наркосиндикату "Хімпром", який розгорнув в Україні величезну мережу поширення синтетичних наркотиків... Розвивати цю мережу росіянам допомагав Кирило Шевченко та близький до нього адвокат Андрій Циганков. Шевченко міг виїхати з України, щоб убезпечити Циганков… задіяв зв'язки в правоохоронних органах, щоб "відкупити" поплічника", - йдеться в матеріалі.

ЗМІ також пов'язували Шевченка із кримінальними колами Києва, які у 1990-х кришували вуличну торгівлю.

"Очолював київську міську федерацію боксу. Має зв'язки з кадировцями. У 2020 році Шевченко запросив до України з Чечні двох дитячих тренерів з боксу Рустама Чичаєва і Валіда Айдамірова. Вони виявилися силовиками, наближеними до гауляйтера "Чечні", - зазначає Delo.