RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Поповнень все менше: боєць ЗСУ назвав головну проблему мобілізації та як її вирішити

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває, як і мобілізація. Активізувалася роздача повісток, однак, за словами військових, поповнень все менше й вони все гірші.

Про кричущі недоліки системи кадрового забезпечення Збройних Сил України написав військовослужбовець ЗСУ, заступник голови Муніципальної варти Києва Антон Колумбет на своїй Facebook-сторінці.

Причина проблеми, на його думку - дві ланки відбору, яким байдуже, тому що "не нам з ним служити".

"Проблемну людину видно одразу - і на етапі мобілізації, і в навчальному центрі. Але це нікого не обходить - наша справа зробити все, а далі хай в частинах розбираються. І виходить, що до людей, яким безпосередньо новоствореним солдатом керувати, він доходить безальтернативно, хоча вони його і не бачили", - пише військовий.

Систему армійського рекрутинга він пояснив на прикладі: припустимо, вам потрібен перукар. Ви звертаєтесь до рекрутингового агенства, просите перукара після проходження курсів перукарів. Однак вам присилають механіка, який пройшов дуже погані курси оперних співаків. І на роботу ви його взяти зобов'язані, хоча він приїзжає "п'яний, брудний, і перш за все питає яка зарплатня і де тут можна похмелитися".

"Поповнень все менше, і вони все гірші. В останніх партіях масово пішли такі персонажі, що інакше як зрадою це не назвеш. Хворі на хронічні захворювання, з залежностями, ментально нестабільні, мотивовані виключно вже завтра втікти на лікарню і отримувати зарплатню. Третина мінімум - не відпрацює державі форму, яку вони вдягли", - констатував Колумбет.

Читайте також: Мобілізація 2023: українцям пояснили алгоритм дій після отримання повістки

На його думку для виправлення ситуації перш за все необхідно змінити свідомість процесу в голові у великих начальників.

"Працедавець - не Армія. Працедавець - це конкретна військова частина. І відбирати та набирати людей вона має напряму, та відноситись до себе саме як до працедавця. Ба більше - військові частини мають конкурувати між собою за рекрутів так само, як і працедавці конкурують за спеціалістів. Чинне Положення це дозволяє, і все що для цього потрібно зробити - це змінити саму парадигму комплектації. Припинити вважати захист Батьківщини покаранням для тих хто вчасно не втік - і почати вважати його тим чим він є - найважливішою роботою в нинішній Україні", - пропонує військовослужбовець.

Раніше "Апостроф" розповідав, чому призовників стали частіше "виловлювати" на вулицях.