RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Свято всіх сердець: незвичайні традиції Дня закоханих у різних країнах

У світі щороку 14 лютого святкують День святого Валентина. Свято набуває дедалі більшої популярності, і відзначають його у різних країнах по-різному.

"Апостроф" дізнався, які традиції у цей день притаманні для різних куточків світу.

Читайте також: Ворожіння до Дня святого Валентина: дев'ять простих способів дізнатися свою долю

Франція

У Франції 14 лютого святкують тільки дорослі люди. Це не підліткове, а тим більше - не дитяче свято. Заведено дарувати шоколадні цукерки, квіти, ювелірні прикраси, проводити романтичні вечері. У різних закладах передбачене святкове меню до Дня закоханих, а в кабаре - організовують спеціальні шоу.

Словаччина

В День святого Валентина, 14 лютого, закохані приходять у так званий "банк кохання" у музеї Будинку Маріни у місті Банська Штявниця. Там жила Марія Пишлова, кохана словацького поета-романтика Андрія Сладковича. Гості можуть "зберегти" своє кохання назавжди, залишивши фото, любовні листи, каблучки чи квитки в кіно з першого побачення. Спеціально для цього сховище містить 100 тисяч крихітних шухляд.

Норвегія

У Норвегії внесли День святого Валентина до щорічного календаря Там також дарують солодощі, квіти та роблять пропозиції "руки та серця" саме в цей день.

Швеція

У Швеції День закоханих називають "alla hjärtans dag", що в перекладі значить "день усіх сердець". Оскільки місцеві люблять солодощі, то в цей день заведено обмінюватися тістечками, цукерками та "желейками" у вигляді сердечок.

Індія

Тамтешній уряд закликав населення відмовитися від традицій Дня святого Валентина, натомість присвятити цей день коровам. 14 лютого оголошено Днем обіймів корів. Мовляв, обійми з коровою "принесуть емоційне багатство" й "збільшать індивідуальне та колективне щастя". Таким чином, хочуть мінімізувати вплив "західної цивілізації". Корови вважаються священними в індуїзмі.

Індонезія

Влада регіонів Індонезії, де проживає мусульманське населення, заборонила свято, вважаючи, що цей день заохочує молодь до випадкових статевих стосунків. Проте, оскільки в країні мешкають християнські та індуїстські меншини, День святого Валентина - теж популярний.

Саудівська Аравія

У цій країні святкують День святого Валентина з 2016 року. До цього прояви любові в публічних місцях каралися законом, а свято як і продаж святкової атрибутики були під забороною. Тепер же на вулицях багато квіткарень та кульок у формі сердець.

Китай

У Китаї свій День святого Валентина - його називають "Ніччю сімок" та відзначають на 7 день 7-го місяця року згідно з китайським календарем. Також відзначають День закоханих 5 травня. Його називають ще "520", бо в перекладі звучить як "я тебе кохаю". Обидві дати не є офіційними святами. А про 14 лютого китайці не чули.

Японія та Південна Корея

Примітно, що в країнах Східної Азії 14 лютого вважається головним чоловічим святом. У цей день жінки дарують колегам та друзям чоловікам різноманітні фігурки з шоколаду. А для найрідніших – роблять їх самостійно. А через місяць в цих країнах святкують "Білий день", коли чоловіки аналогічно вітають жінок. Ще через місяць в Кореї відзначають "Чорний день". Він присвячений тим, хто не отримав жодного подарунка на попередні свята. Самотні збираються разом та їдять "чорну локшину".

Раніше ми писали, які квіти не варто дарувати на День святого Валентина.