RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Однієї довідки мало: для деяких українців розширили список документів для виїзду з країни

Для встановлення інвалідності українцям за кордоном під час воєнного стану достатньо буде надіслати необхідні медичні документи сімейному лікарю, проте просто так залишити межі країни людям з інвалідністю вже не вийде.

Про це, як пише "Апостроф", йдеться у постанові Кабміну "Про затвердження Правил перетину державного кордону громадянами України".

Довідка про інвалідність не є підставою для виїзду — потрібне додаткове свідчення для підтвердження особистих даних із діагнозом.

Читайте також: Нога за рік не виросла: як комісії МСЕК знущаються з людей

Щоб виїхати з України, людині з інвалідністю необхідно надати один із документів:

- посвідчення, що підтверджує відповідну інвалідність;

- пенсійне або соціальне посвідчення;

- довідку про отримання пільг людини з інвалідністю, яка не має права на пенсію чи соцдопомогу за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

За інформацією ДПСУ, що за вчорашню добу кордону України перетнули 59 тисяч осіб та 16 тисяч транспортних засобів. З України минулої доби виїхали 28 тисяч людей. 18 тисяч із них перетнули кордон із Польщею, інші переслідували до інших країн ЄС та Молдови. В Україну пройшли 31 тисяча осіб, 28 тисяч із них – громадяни України.

Нагадаємо, раніше ми писали, як оформити інвалідність в Україні під час війни.

Також "Апостроф" інформував, як зміняться виплати у березні для людей з інвалідністю.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.