RU  UA

"Кинджали" у Кремля ще є, але є нюанси: експерт розповів про те, чому росіяни стали бити ракетами рідше

Черговий масований ракетний обстріл України говорить про те, що Росія надалі дотримується стратегії, обраної 10 жовтня 2022 року.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Давид Шарп.

Читайте також: Ракетний удар по Києву: ексклюзивні фото з місця події

За його словами, те, що в останні місяці й тижні частота та масштаби ударів знизилися, не свідчить про зміну стратегії. І сьогодні отримали чергове підтвердження.

"Воно свідчило про те, що Росія має проблеми з кількістю боєприпасів. Однак, коли їм вдається накопичити, і, судячи з сьогоднішніх подій, вони повернулися до цієї ж практики, яка спостерігається з 10 жовтня, з деякими змінами", - зазначив він.

Зміни, в першу чергу, стосуються масового використання ракет типу "Кинжал". Адже шість в одному залпі – було вперше. До цього жодного разу українське командування про таке не повідомляло.

"Я це пояснюю тим, що, по-перше, якась кількість "Кинджалів" виробляється, хоч і невелика, судячи з усіх даних. Я не знаю, з погляду точності, - про це може повідомити українська сторона, але, як правило, цього не відбувається через зрозумілі причини. Але з погляду невразливості – це найефективніший засіб нападу. Їх дуже складно збити нинішніми системами ППО, які поки Україна має, а скоро з'являться нові, і тоді шанси на перехоплення "Кинджалів" зростуть, наскільки я розумію", - розповів експерт.

Оскільки зараз такі ракети майже неможливо збити, Росія користується цим. Тоді як тривалий проміжок між минулим та нинішнім масштабним залпом варто розглядати саме як час, необхідний для накопичення, зокрема, виробництва та, можливо, ремонту наявних досить обмежених засобів, додав Давид Шарп.

Раніше ми писали, скільки в Росії залишилося ракет і що загрожує Україні після перемоги.