RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Я залишаюся лояльною своєму прапору": Україною колесить російська пропагандистка

В Україні перебуває російська пропагандистка Євгенія Альбац, відома своєю підтримкою окупаційної армії. Вона встигла побували у низці українських міст.

Цей факт підтвердили у Держприкордонслужбі, пише "24 Канал".

Читайте також: Суд звільнив льотчика, який бомбардував Харків: у чому причина

При цьому у відомстві не уточнили, як росіянка могла потрапити на територію України.

За словами речника Прикордонслужби Андрія Демченка, інформацію про перетин держкордону третіми особами розголошувати не можуть.

Примітно, що пропагандистка побувала у низці українських міст, сфотографувала наслідки ракетних ударів та відвідала "Стіну пам'яті полеглим захисникам", свідчать її дописи у соцмережах.

Так, Альбац перебувала у столиці тоді, коли ховали Героя України "Да Вінчі". Відвідала Вінницю, Хмельницький.

Тепер вона в Одесі.

Альбац перебуває в Україні щонайменше з 9 березня, відтоді, коли росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по Україні.

Одне з фото з місця прильотів у столиці підписала: "Бабахнуло знатно".

Як пишуть ЗМІ, Альбац могла отримати візу та перетнути кордон саме з російським паспортом. Хоч має також громадянство Ізраїлю.

Зокрема, журналісти написали заяву в СБУ. Планують почути: на підставі чого та який саме орган видав візу для в’їзду в Україну Альбац, чи не підпадають висловлювання даної особи під статтю стаття 436-2 "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України", та хто саме із посадовців чи громадських організацій супроводжує її під час перебування в Одесі.

Альбац позиціонує себе як борчиню з путінським режимом. У вересні минулого року навіть емігрувала з Росії до США. Внесена Міністерством юстиції у список ЗМІ, що виконують функції іноземного агента. Працювала в умовно ліберальних медіа.

При цьому окупацію Криму не засудила, а назвала "мишоловкою п'яти країн НАТО". Ще підтримала слова російського пропагандиста Захара Прилєпіна про "недоречність проводити свято в Москві, коли їхні хлопчики знаходились без тепловізорів, бронежилетів, аптечок на Харківському напрямку".

"У західних військових експертів немає такого уявлення, що зараз російську армію розгромлять. Немає зараз таких даних, що розгромлять. І до кінця року не розгромлять. На жаль… чи на щастя… Я все-таки залишаюсь лояльною до свого прапора. Я не можу їм бажати... ой", - говорила вона про росармію.

Нагадаємо, раніше у розвідці повідомляли, що Росія готується до масштабної провокації, яку планує влаштувати на українсько-білоруському кордоні. Для висвітлення подій на території Білорусі привезуть головного російського пропагандиста Володимира Соловйова.