RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Привіт, мене звати Піт": що чують американці в українських іменах

Деякі українські імена в різних країнах світу звучать смішно чи навіть образливо, а в Америці взагалі можуть поставити своїх власників у незручне становище.

Які українські імена можуть викликати сміх в американців, розповідає "Апостроф".

Як у країнах пострадянського простору іноді сміються з деяких іноземних імен, таких як Сісі, Кончіта чи Хуліо, так і наші часом викликають смішок в іноземців.

Читайте також: Іноземці від них божеволіють: які імена українок популярні в Європі

Ім'я Василь в Україні є поширеним та звичайним, проте в американців воно може викликати посмішку. Це пов`язано з тим, що слово "silly" англійською перекладається як "дурний", а наголос в імені Василь падає на букву "и", і звучання дуже нагадує це англійське слово. Деякі записують це ім'я латиницею як "Vasyl". Тому, якщо ви представляєтеся своїм американським друзям, краще використовувати просто "Вася".

Ще одне поширене в Україні ім'я, яке може викликати посмішку у жителів США – Юрій. Його звучання англійською дуже схоже на слово "urine", що перекладається як "урина". У такій ситуації краще використати скорочену форму імені – Юра.

Не рекомендується використовувати ім'я Семен у США, краще замінити його на Сем чи Саймон. Це пов'язано з тим, що англійською мовою слово "semen" означає сперму.

Список імен, які викликають посмішку або непорозуміння у жителів США, включає і жіночі імена. Іноді повне ім'я не викликає питань, але коротка форма може призвести до непорозумінь. Наприклад, зменшувальне від імені "Світлана" англійською асоціюється зі словом "sweat" - "піт, потіти".

Ім'я Анастасія не дивує жителів англомовних країн, але "Настя" звучить дуже схоже на слово "nasty", яке перекладається як "гидко".

При цьому, імена Микита, Міша та Саша американцем не смішать, але збивають їх з пантелику, оскільки в США вони вважаються жіночими іменами, а не чоловічими.

Раніше ми писали, які жіночі імена найбільше подобаються полякам.