RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Нюанси вручення повісток: які три етапи треба пройти та що робити, якщо відправили на фронт без підготовки

Отримання повістки зовсім не означає, що людину одразу мобілізують: військовозобов'язаних запрошують для проходження медичної комісії, проведення професійно-психологічного відбору. Якщо чоловіка буде визнано придатним, йому можуть вручити повістку на відправлення до військ.

Про це розповів заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов, пише "АрміяInform".

"Якщо за станом здоров'я він буде непридатний або має право на відстрочку від призову, то повістка йому вручатиметься лише для уточнення даних або для надання певних документів", - уточнив він.

Коновалов нагадав, що існує два типи повісток: для уточнення військово-облікових даних та бойова повістка (для відправки до військ у складі команди).

Читайте також: Таких дурниць багато: як військкомати займаються "мобілізацією" на передовій

Мобілізовані, які не проходили військову службу, направляються до навчальних центрів. Під час повномасштабної війни терміни підготовки рядового та сержантського складу скоротили, але якість навчання не знижена.

"Якщо вас без навичок володіння зброєю та підготовки направили на передній край, ви повинні повідомити про це на телефони гарячої лінії. Для того, щоб оперативно розібратися та вжити заходів, слід назвати ім'я та прізвище мобілізованої особи та номер військової частини, до якої направили, і який ТЦК та СП відправив", - зазначив Олександр Коновалов.

Раніше "Апостроф" розповідав, що треба знати, коли повістку вручили не за місцем реєстрації.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вам також може бути цікаво:

Їх також стосується: як в Україні вручають повістки переселенцям

Служба в армії за місцем проживання: хто має право і як досягти

Зник на п'ять місяців із частини: суд у Тернополі виніс вирок мобілізованому