RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

День весняного рівнодення 2023: традиції та головні заборони

День весняного рівнодення означає, що зима "іде в сплячку", день стає більше і справжня весна вже стоїть на порозі. 2023-й день весняного рівнодення припадає на 20 березня, це буде понеділок.

"Апостроф" розповідає про те, що не можна робити у цей день, щоб не накликати на себе та на свою родину лихо.

Цього року День весняного рівнодення припадає на 20 березня, понеділок. До 2043 року збережеться саме ця дата, а вже з 2044 року день весняного рівнодення припадатиме на 19 березня. Цього дня планета пройде рівно одну чверть шляху навколо Сонця, і о 17:35 за київським часом прийде астрономічна весна.

Читайте також: В Україні на березень випадає кілька свят: календар вихідних

Головні заборони

У цей час не заведено кричати на дітей або якось їх ображають. Крім того, не варто відмовляти іншим у проханнях. Є повір'я, що у майбутньому виправити наслідки такої поведінки досить важко, виправити помилки складно. Постарайтеся цього дня також не думати про погане, тому що можна залучити до свого життя негатив.

Традиції

З давніх-давен день весняного рівнодення мав символічне значення, він означав початок весни та пробудження природи після тривалої зими.

В цей час жінки випікали печиво у вигляді жайворонків. Перші ласощі завжди залишали Ведмежому божеству. Це робили заради того, щоб задобрити його та просити, щоб хижаки не нападали на мисливців.

Крім того, у день весняного рівнодення відбувалися ярмарки. Коли люди туди приходили — співали та танцювали та брали участь у різних іграх. Наприклад, канати або стрибали через вогонь.

Нагадаємо, народні депутати внесли до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує скасування вихідних 8 березня та 1 травня. Також вони пропонують 25 лютого встановити День української жінки, 9 березня - Шевченків день, а День матері офіційно святкувати у другу неділю травня.

Вас також може зацікавити:

Пурим та свято фарб Холі: яке свято 21 березня

День весняного рівнодення та Комоїдиці: яке свято 20 березня

День весняного рівнодення та Комоїдиці: яке свято 20 березня