RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Просто та ефективно: п'ять способів прибрати накип у чайнику

Уникнути утворення накипу в чайнику, будь він електричний або металевий, неможливо. Але почистити його не проблема навіть у домашніх умовах.

"Апостроф" зібрав 5 лайфхаків, як позбутися накипу в чайнику.

Для чищення підійдуть підручні засоби, наприклад, сода, лимонна кислота, оцет. Ці речовини швидко справляються із поставленим завданням.

Спосіб №1. Як очистити чайник оцтом

Інгредієнти: оцет 9% – 150 мл, вода – 400 мл.

Спосіб застосування: оцет допоможе розм'якшити сольові утворення, а його низька ціна дозволить використовувати засіб для очищення пластмасових та емальованих чайників. Для цього необхідно налити в чайник 400 мл води та 150 мл оцту. Довести до кипіння, дочекатися повного остигання і почистити миючим засобом, після чого промити водою. Якщо накип не зійде, процедуру можна повторювати двічі.

Читайте також: Зникне навіть стійкий наліт у чашках: топ-5 лайфхаків для миття посуду

Спосіб №2. Як очистити чайник лимонною кислотою

Інгредієнти: лимонна кислота – 30 г, вода – 500 мл.

Спосіб застосування: необхідно взяти 30 г лимонної кислоти, засипати в електричний чайник, додати 0,5 л води і нагріти. Будьте уважні, при появі перших ознак закипання, електричний чайник необхідно відключити, тому що лимонна кислота почне сильно пінитися, виливатися та розбризкуватись. Вимкніть чайник і залиште його в такому положенні на 20-30 хвилин. Після цього добре промийте проточною водою. Електрочайник знову готовий до використання.

Спосіб №3.Як очистити чайник харчовою содою

Інгредієнти: сода – 3 ст. л., вода – 500 мл.

Спосіб застосування: сода не тільки усуває білий наліт, а й дезінфікує. Налийте неповний чайник води, додайте 3 столові ложки соди і прокип'ятіть. Для розм'якшення нальоту залиште чайник із розчином соди на 5-7 годин. Після цього помийте його губкою і добре прополощіть. Моделі зі спіраллю краще залишити з содою на ніч, щоб розчин краще усунув наліт.

Спосіб №4. Як очистити чайник розсолом

Інгредієнти: огірковий розсіл – 500 мл.

Спосіб застосування: розсіл підходить для видалення накипу, бо до його складу входять оцтова та лимонна кислота. Рідину наливають у місткість, кип'ятять і залишають охолоджуватися. Потім нагрівач, спіраль і стінки потрібно помити миючим засобом, щоб усунути залишки накипу та запах маринаду.

Спосіб №5. Очищення за допомогою газованої води

Нержавіючий чайник можна очистити за допомогою газованих напоїв. Щоб не використовувати Колу чи Фанту, підійде звичайний лимонад. Ті, хто проводив подібні експерименти, рекомендують вибирати безбарвні напої, у яких є лимонна кислота.

Відкрийте пляшку з лимонадом і залиште на 2-4 години, щоб із напою вийшов газ. Після цього залийте лимонад у чайник і прокип'ятіть. Помийте за допомогою губки та миючого засобу.

Раніше повідомлялося, як очистити унітаз від вапняного нальоту 7 перевірених способів.

Вас може зацікавити :

Від накипу не залишиться сліду. 5 простих способів почистити каструлю, щоб блищала як нова

Навіщо заливати в кавоварку воду з лимонною кислотою: корисний лайфхак

Як очистити праску від накипу в домашніх умовах: 3 засоби, які не зіпсують техніку