RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Військовий облік українок: за що заборонять роботу за фахом

В Україні схвалили "Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів", який визначає правила та порядок ведення обліку військовозобов'язаних жінок та чоловіків та передбачає перехідний період строком на три роки для жінок з медичною спеціальністю.

Про це повідомляє 24 канал.

Читайте також: Кого в Україні не закликатимуть навесні 2023 року: озвучено категорії

Так, юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак пояснила, чому пробний період триватиме протягом трьох років.

"У відповідному акті фігурує формулювання "з метою удосконалення військового обліку". При цьому начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач раніше розповів про те, що наразі в Україні немає потреби у спільній мобілізації жінок", – розповів він.

Виходить, що вже з 2026 року жінок поставлять на військовий облік, а українки, які порушать цю вимогу і до кінця 2026 року не стануть на військовий облік, не зможуть працювати спеціальністю вже з 2027 року.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав, скільки людей з однієї сім'ї мають право мобілізувати.

Вас також може зацікавити:

В Україні немає слабкої статі: 8 березня військові подякували жінкам за силу та героїзм

Відома українка запропонувала створити жіночий підрозділ: у ЗСУ дали відповідь

"Відважна жінка": український парамедик "Тайра" здобула премію Держдепу США

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язок кожного українця - захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.