RU  UA

"Злив" документів Пентагону: експерт розповів, чого очікувати від саміту у Рамштайні

Під час одинадцятої зустрічі у форматі "Рамштайн", запланованої на 21 квітня, питання забезпечення української армії новими видами озброєння будуть першочерговими.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив керівник окружного відділення Республіканської партії у Нью-Йорку Борис Пінкус.

Читайте також: Витік з Пентагону: у Байдена зробили заяву про справжність документів

"Я вірю в те, що це буде особливий саміт у Рамштайні. Чому? Тому що в головах цих 54 членів саміту будуть, звичайно, ці витоки (злив інформації в американських ЗМІ про український контрнаступ, – Ред.)", - зазначив він.

За словами американського політика, у секретних даних чітко вказані проблеми, з якими зіткнулася Україна - нестача тих видів озброєнь, яких країна гостро потребує.

"Слов'янськ, який постраждав, цього не було б, якби була своєчасно забезпечена система протиповітряної оборони: NASAMS і в потрібній кількості ЗРК Patriot, про які в одних звітах Конгресу сказано, що чотири передали Україні, в інших сказано, що два в Україні, а ще два у дорозі", - пояснив він.

Взагалі республіканці вимагають від президента Сполучених Штатів Джо Байдена не менше 20 поставок Patriot. Якщо у США їх немає, то потрібно взяти у членів НАТО для термінового забезпечення перекриття неба, вважає він.

"І я впевнений, що на наступному саміті у Рамштайні питання забезпечення України новими видами озброєння у потрібній кількості будуть на першому місці", - додав Борис Пінкус.

Раніше повідомлялося, що у секретних документах Пентагону ЗМІ знайшли дату початку контрнаступу Збройних сил України. Очікується, що це станеться 30 квітня.

  • Вас може зацікавити:

Donbass Devushka: до зливу документів Пентагону може бути причетна ексофіцер ВМС США

Для контрнаступу ЗСУ треба три фактори - екскомандир "Айдару"

Навесні почнемо витісняти ворога, а до осені звільнимо Україну - доброволець з Ізраїлю