RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Коли школи в Україні перейдуть на 12 років: чиновники озвучили відповідь

В Україні після розмов про скорочення кількості предметів заявляють про можливе впровадження 12-річної системи навчання у школах з 2024 року.

Про необхідність запровадження таких змін заявив голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак, пише Укрінформ.

Читайте також: В українських школах хочуть запровадити викладання двома мовами

За його словами, перехід на дану освітню систему був неминучий. Міністерство освіти планувало перевести на неї всі школи з 2027 року, проте через війну та пандемію коронавірусу це потрібно зробити раніше, переконаний посадовець. Завдяки цьому діти зможуть надолужити пропущене не зі своєї вини або засвоїти матеріал краще.

"Можна розглядати безліч методів і методик компенсації освітніх втрат. Але в нас є реформа НУШ, і ми задекларували в законодавстві, що ми перейдемо на 12-річну профільну систему освіти у 2027 році. Тому особисто я переконаний, що в нас є унікальний шанс перейти на 12-річну систему освіти раніше, вже у 2024 році", - наголосив Гурак.

Запровадження такої системи з 2024 року дасть змогу "врахувати перехідний період на кожному рівні та підготуватися до 2027 року", коли відбудеться повноцінне впровадження профільної старшої школи.

Гурак закликав владу до обговорення можливості фінансування переходу на 12-річку із міжнародними партнерами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні може змінитися механізм відрахування, поновлення та переведення студентів. Зокрема, дозволять їх відраховувати із вишів за плагіат.

  • Вас може зацікавити:

Гола ставка і жодних надбавок: як вижити вчителям у 2023 році

ЗНО-2023: українців розгнівала скандальна пропозиція Міносвіти

Студенти мають право на відстрочку, але є нюанси: кого можуть мобілізувати