RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

США хочуть заборонити майже весь експорт до Росії, але ЄС та Японія проти: у чому причина

США, які нещодавно завдали удару по так званому "тіньовому флоту" Росії, позбавивши великого перевізника нафти страховки, пропонують країнам "Великої сімки" заборонити майже весь експорт товарів до РФ. Однак Європейський Союз та Японія не підтримують цю ініціативу.

Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на власні джерела.

У травні в Хіросімі відбудеться зустріч лідерів G7, США запропонували, щоб їхня спільна заява за її підсумками містила рішення посилити санкції проти Росії повною забороною на експорт з кількома винятками для сільськогосподарської, медичної та іншої продукції.

Як зазначили співрозмовники видання, пропозиція викликана розчаруванням Вашингтона в існуючій системі, яка має безліч лазівок та дає можливість Росії продовжувати імпортувати західні технології. Однак на підготовчій зустрічі представники Японії та країн ЄС висловили думку, що такий крок буде нездійсненним.

"На наш погляд це просто неможливо", - сказав один з чиновників на умовах анонімності.

Читайте також: Разом легше: як і коли Росію викинуть з ринку ядерних технологій

Своєю чергою у Раді національної безпеки Білого дому відмовилися коментувати обговорення з партнерами за G7, проте наголосили, США "продовжуватимуть шукати способи притягти Росію до відповідальності".

Крім того, проект заяви лідерів країн "Великої сімки" містить посилення заходів щодо обмеження "ухилення та обходу" чинних санкцій і проти тих, хто підтримує фінансування війни Росії, зокрема посередників фінансових операцій. Проте документ перебуває у процесі розробки та до саміту до нього можуть бути внесені зміни.

Зазначимо, триденну зустріч лідерів G7 заплановано на 19 травня. Саміт буде присвячений наслідкам війни Росії проти України, економічної безпеки, зеленим інвестиціям та Індійсько-Тихоокеанському регіону.

Читайте також матеріал "Апострофа": Не в грошах щастя: як росіянам блокують рахунки за кордоном

  • Вас також може зацікавити:

Україна ввела нові санкції проти РФ: Зеленський повідомив деталі

Бракує техніки для перемоги? У США оцінили ефект санкцій проти Росії

Xiaomi внесли до списку спонсорів війни: чи будуть в Україні далі продавати смартфони