RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Врятувати можна: чим обробити персик від "кучерявого листя" навесні

Щоб зібрати урожай стиглих і соковитих персиків восени, необхідно не лише слідкувати за поливом дерева та правильно його підгодовувати, а й лікувати, коли хворіє плодова культура. Однією із найвідоміших "напастей" на персиковому дереві, є його курчавість.

Як її позбутися розповідає "Апостроф".

Хвороба кучерявості листя персикового дерева може швидко поширюватися і призвести до поступової загибелі дерева. Щоб уникнути цього, краще забезпечити профілактичні обробки. Якщо хвороба вже присутня у вашому саду, тоді потрібно негайно розпочати лікування, інакше дерево може втратити листя вже на початку літа.

Зараження відбувається наступним чином: спори грибка, що перезимували зиму у корі, із настанням тепла швидко поширюються по дереву, розміщуючись на бруньках, ранах і тріщинах гілок. Заражені листки реагують на збудника здуттям, які несуть нові спори, у той час, як захворювання охоплює все нові частини рослини протягом сезону, після чого йде на зимівлю.

Читайте також: Як ефективно підготувати грядку до посадки овочів: три способи

Уражені дерева майже відразу перестають родити. Нові пагони не дозрівають, а засихають, що призводить до послаблення дерева та може стати причиною його загибелі уже найближчою зимою.

Аби цього уникнути необхідно профілактично обробляти дерево та ґрунт навколо, обприскуючи фунгіцидами двічі на рік: до розпускання бруньок навесні та після опадання листя глибокої осені.

Якщо ж дерево вже захворіло, необхідно використати сучасні фунгіциди, які мають високу ефективність проти низки грибкових захворювань: скор, фундазол, рідоміл, голд, топаз, хорус, делан. Їх необхідно розвести відповідно до інструкції та кілька разів за сезон з інтервалом у 2 тижні провести обробку різними препаратами, аби запобігти звиканню грибка та підвищити ефективність лікування.

Раніше ми писали, чому озимий часник може жовтіти на грядці.

  • Вас також може зацікавити:

Місячний посівний календар на квітень 2023: що треба знати садівникам та городникам

Квадратно-гніздовий метод: як садити картоплю для гарного врожаю

Заплатити копійки: три ефективні підкормки для багатого врожаю