RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Генпрокуратурі визнали необгрунтованість двох резонансних "маски-шоу" - ЗМІ

Необхідності в гучних обшуках за участю прокуратури у компанії MacPaw щодо земельної справи а також у бізнесмена Ігора Мазепи та його партнерів по компанії "Села Енерджи" не було.

Про це в інтервʼю Forbes заявив заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький.

Так, на питання "Чи була нагальна необхідність у цих обшуках?", він відповів: "На мою думку – ні. За цими кейсами до нас звертаються представники компаній. В обох випадках після звернення змінена група процесуальних керівників, які працювали над цими провадженнями".

Дмитро Вербицький зазначив, що зловживання працівників прокуратури - сфера відповідальності Генеральної інспекції Офісу генерального прокурора.

"Якщо прокурори скоїли злочин, то повинні понести відповідальність. Для цього є НАБУ та ДБР", - зауважив заступник генерального прокурора України.

Крім того, Дмитро Вербицький повідомив, що під час нарад та тренінгів із різними правоохоронними органами завжди підкреслюється, що обшуки – це виключна міра, яка має застосовуватися лише у випадку, коли немає іншого способу отримати документи або необхідну інформацію.

Раніше Федерація роботодавців України спільно кількома іншими об’єднаннями підприємців оголосила про намір створити публічний реєстр осіб, причетних до рейдерських атак, які з використанням правоохоронних органів останніми місяцями здійснюються на бізнес.

Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник поясни цю ініціативу тим, що проблема масштабних рейдерських атак на бізнес стала питанням національної безпеки і потребує негайного вирішення.