RU  UA

Контрнаступ ЗСУ на півдні: що відбувається на фронті після підриву росіянами ГЕС

Було відомо, що на південному напрямку росіяни збудували три потужні лінії оборони, тому очікувати якихось стрімких проривів не доводиться, адже просування повинно бути максимально обережним, зі збереженням максимальної кількості життів українських бійців.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Він зазначив, що для розмінування "брудних" територій існують установки, як радянського зразка, так і західні.

Читайте: "Це не голлівудський фільм": Зеленський пояснив, чому контрнаступ просувається повільно

"Зараз готуються плацдарми для задіювання ударних груп, які ще в бій не вводилися. Тим часом росіяни все частіше використовують свої резерви, які були на другій-третій лініях оборони", - розповів він, припускаючи, що саме таким і був основний план ЗСУ.

Росіяни тим часом намагаються демонстративно здійснювати рух на різних ділянках фронту, збираючись відтягти частину наших сил на напрямок Лиман-Куп’янськ.

"Проте на цьому напрямку сформовані лінії оборони, здатні стримувати окупантів. Тому навряд чи задум росіян буде вдалим", - вважає Олександр Коваленко.

Він зазначив, що біля Кліщіївки відбуваються артилерійські дуелі. "Ключові висоти там контролюють ЗСУ, що дає можливість вражати навіть східні околиці Бахмуту. Тому ворог намагається перевозити боєприпаси вночі, щоб приховати це від ЗСУ", - розповів військово-політичний оглядач, додавши, що росіяни щодня втрачають в Бахмуті до роти особового складу.

"Щодо форсування Дніпра. Зараз невідомо, наскільки там просох грунт, чи може він витримати важку техніку. Скоріше за все, зараз це неможливо, проте в майбутньому це ймовірно. Росіяни вистрілили собі в ногу, з переляку підірвавши Каховську ГЕС. Цим вони можливо затримали наступ ЗСУ на пару тижнів, проте полегшили форсування Дніпра в майбутньому", - вважає він.

Нагадаємо, що Росія визнала офіційно загиблими на т.зв. СВО лише 25 987 осіб, хоча їх набагато більше.

  • Вас може зацікавити:

США переоцінили передану Україні військову допомогу: чому це хороша новина

В Росії визнали ліквідацію в Україні високопоставленого генерала: з’явилися знакові фото

Сили оборони продовжують наступ на двох напрямках: в Генштабі розповіли про ситуацію на фронті