RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Зрада" скасовується: Нацкомісія змінила рішення щодо перейменування Запоріжжя

Національна комісія зі стандартів державної мови, після скандалу з Запоріжжям, скоротила список населених пунктів, які рекомендує перейменувати, щоб привести їх назви у відповідність до стандартів української мови.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: Дурість чи зрада: що стоїть за спробою перейменувати Запоріжжя

Згідно з інформацією видання, із переліку, оприлюдненого 30 червня, виключили Запоріжжя, яке раніше Комісія рекомендувала перейменувати. У новому переліку десять міст, а також села та селища у різних областях України.

Серед міст, яким пропонують змінити назву: Бровари на Київщині (радять змінити на Броварі), Сорокине (на Сороче чи Сорочинине), Сєвєродонецьк (Сєверодонецьк, Сєверодонецьке), Хрустальний, Боково-Хрустальне і Первомайськ на Луганщині, Южноукраїнськ і Первомайськ у Миколаївській області, Южне на Одещині, Первомайський на Харківщині. Цим сімом містам комісія рекомендує "запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку". У початковій версії рекомендацій комісії було понад 1400 населених пунктів, у зміненій – понад 350.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень офіційно звернувся до Міністра освіти і науки України Оксена Лісного з проханням скасувати рішення Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування населених пунктів, які "не відповідають стандартам державної мови".

Вас також може зацікавити:

Чим не вгодило Запоріжжя? В Україні вибухнув скандал навколо пропозиції перейменування

Окупанти планують теракт у Токмаку, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ: супутникові фото

Чи є загроза вибуху на ЗАЕС: у Білому домі зробили нову заяву