RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

США святкують День незалежності: головні факти про країну, яка стала Україні найпотужнішим союзником

Сьогодні Сполучені Штати Америки, які стали надійним партнером України у війні проти РФ, святкують 247 річницю підписання Декларації Незалежності від Об'єднаного Королівства Великої Британії, підписаної 4 липня 1776 року.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: 'Яструб' Пенс проти "миротворця" Трампа: як республіканський розбрат допоможе нам отримати ракети

Історія свята

Декларацію незалежності підписали 56 представників з 13 колоній. Одному з її авторів Томасу Джефферсону на момент підписання було 33 роки. Наймолодшим підписантом був Томас Лінч (молодший) із Південної Кароліни, йому було лише 27 років. Бенджаміну Франкліну було 70 років і він був найстаршим. Спочатку зірки на американському прапорі були розташовані по колу – на знак рівності усіх тринадцяти колоній. У 1870 році американський Конгрес оголосив День незалежності офіційним неоплачуваним вихідним днем для федеральних службовців і тільки в 1938 змінив його на оплачуваний вихідний.

Традиції святкування

У це свято американці прикрашають заднє подвір'я національними прапорами та влаштовують пікніки чи барбекю з друзями. Організовують також пляжні вечірки чи прогулянки, екскурсії на яхтах, відвідують спортивні та інші масові заходи.

Варто зазначити, що США для України є найбільшим і найпотужнішим союзником у кривавій неспровокованій війні російських терористів проти нашого народу. З перших днів повномасштабного вторгнення США об'єднали коаліцію підтримки України і постійно підтримують народ України як в самій країні, так і за її межами.

Окрім фінансової та політичної підтримки, передали Україні понад 10 тисяч комплексів Javelin, одну батарею ППО Patriot та боєприпаси до неї, понад 345 тисяч снарядів для мінометів, понад 4 тисячі ракет TOW, вісім систем ЗРК NASAMS, 20 зенітно-ракетних комплексів Avenger, 15 машини піхоти Bradley, 125 бронетранспортерів Stryker, 300 бронетранспортерів M113 та багато іншого на мільярди доларів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів доларів, до якого увійдуть бронемашини ракети, снаряди та патрони.

Вас також може зацікавити:

Тероборона ЗСУ співпрацюватиме зі США: американські партнери візьмуть на себе низку питань

У США прогнозують звільнення України через 16 років: чому війна може зайти в глухий кут

Рокери Imagine Dragons зняли на передовій в Україні