RU  UA

Без їх отримання перемоги не може бути: яка зброя потрібна Україні від НАТО

Зараз всі бачать, наскільки важким є наступ Збройних Сил України й це має спонукати саміт НАТО надати Україні якнайбільше допомоги, причому такі рішення потрібно ухвалювати швидко.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак.

Він наголосив, що передача касетних боєприпасів є легалізацією цього питання, оскільки, за словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, обидві сторони й так вже використовували ці боєприпаси.

Читайте: Тепер офіційно: США поставлять Україні касетні боєприпаси

"Кожен снаряд має 88 окремих частин, що дозволяє вражати великі території. Причому на відміну від касетних бомб, ці частини не залишаються на поверхні землі, а вибухають одразу", - розповів експерт.

Також він зазначив, що Україна, США і Росія не є підписантами угоди з заборони касетних боєприпасів, а згода Німеччини на такі постачання є предметом перемовин і торгів з іншими країнами.

Як додав Валентин Бадрак, переважна більшість експертів вважає, що ЗСУ будуть надані артилерійські боєприпаси, що дозволить оминути конвенцію про їх заборону, оскільки це снаряди, які не лишаються на полі бою, але допоможуть при пробитті захисних ліній росіян.

"В той же час, тільки зараз тільки починається процес отримання серйозної зброї, як ракети дальністю до 300 км або бойові літаки. Без їх отримання про перемогу найближчим часом не буде мови", - зазначив військовий експерт.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський буде присутній на саміті НАТО, який відбудеться у столиці Литви, Вільнюсі, 11 та 12 липня.

  • Вас може зацікавити:

Один постріл замінює п'ять: сенатори попросили Байдена дати ЗСУ нову зброю

Україна може отримати касетні боєприпаси: в яких випадках дозволено буде їх використовувати

Святий HIMARS: як американська зброя допомогла Україні