RU  UA

Позитивна відповідь була б у будь-якому разі: чому Ердоган за членство України в НАТО

Національний інтерес Туреччини, яка визначилася із членством Швеції в НАТО, полягає в тому, щоб Україна стала членом Альянсу.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV політтехнолог Михайло Шейтельман.

Читайте також: Росія і Туреччина не раз "кидали" один одного: що чекає на Ердогана після повернення в Україну "азовців"

Він зазначив, що Ердоган підтримує членство України в НАТО, оскільки це є національним інтересом його країни:

"Саме підтримує, а "не проти". Це національний інтерес Туреччини, щоб Україна стала членом Альянсу. Ердоган або інший турецький президент так би повівся на 5 років раніше, на 5 років пізніше. Але позитивна відповідь від Туреччини була б у будь-якому випадку". Вони зацікавлені в тому, щоб Чорне море стало внутрішнім морем НАТО. Щоб там було менше Російської Федерації. А краще - щоб взагалі її там не було" , - розповів він.

За словами експерта, видача командирів "Азова" - це гра Ердогана проти Путіна.

"Спочатку, коли Ердоган зробив цей жест - випустив командирів "Азова", мені здалося, що він добиває цього пораненого Путіна, пораненого звіра. Він уже й так сильно постраждав. Ордер на арешт, потім військовий заколот, який висвітлив - у Путіна нікого немає, що він сам став біженцем - втік з Москви, але тут з'явилася нова інтрига, після того, як з'ясувалося, що Путін зустрічався з Пригожиним, все заграло новими фарбами, адже Ердоган точно знав про це раніше. видача командирів "Азова" може бути жест у бік потенційної нової влади Росії. Це вже гра на іншому рівні", - розповів Шейтельман.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини розповів, коли готовий підтримати членство Швеції в Альянсі. Турецький лідер заявив, що дасть "зелений світ", якщо Євросоюз відчинить двері для його країни.

  • Вас також може зацікавити:

Таємниці Вільнюського двору: чи НАТО скаже "так" Україні

Екс-головнокомандувачі країн НАТО закликають сформулювати дорожню карту вступу України до Альянсу

Стартова заявка має бути тут: депутат Європарламенту про важливість саміту НАТО у Вільнюсі для України